• kamada powerwall falegaosi oloa gaosi mai Saina

O le fa'alavelave fa'aletonu o le malosi o Aferika i Saute ua tula'i mai ai le fa'amata'u iai o lona tamaoaiga

O le fa'alavelave fa'aletonu o le malosi o Aferika i Saute ua tula'i mai ai le fa'amata'u iai o lona tamaoaiga

Saunia e Jessie Gretener ma Olesya Dmitracova, CNN/Lolomiina 11:23 AM EST, Aso Fepuari 10, 2023

LonetonaCNN

Ua faailoa mai e le Peresetene o Aferika i Saute Cyril Ramaphosa se tulaga faaleatunuu o mala e tali atu ai i le faaletonu o le malosi o le atunuu, ma taʻua ai "o se tulaga lamatia" i le tamaoaiga sili ona atiaʻe o Aferika.

O le faʻatulagaina o sini autu a le malo mo le tausaga i se setete o le atunuʻu i le Aso Tofi, na fai mai ai Ramaphosa o le faʻalavelave o se "faʻalavelave faʻafuaseʻi i le tamaoaiga ma le agafesootai o lo tatou atunuu" ma "o la tatou faʻamuamua vave o le toe faʻaleleia o le malosi o le puipuiga. .”

O tagata Aferika i Saute na onosaʻi i le motusia o le eletise mo le tele o tausaga, ae o le 2022 na vaʻaia e sili atu ma le faaluaina le tele o le paʻu nai lo se isi lava tausaga, ona o loʻo malepelepe fale eletise ua leva ona ola ai le koale ma faigata ai le eletise a le setete o Eskom e suʻe le tupe e faʻatau ai tiso mo afi faʻafuaseʻi. .

Pa'u i Aferika i Saute - po'o le fa'amaligiina o uta e pei ona ta'ua i totonu o le atunu'u - e umi mo le 12 itula i le aso.I le masina na teʻa nei, na fautuaina ai tagata e tanu i latou ua maliliu i totonu o le fa aso talu ona lapataʻia e le South African Funeral Practitioners Association e faʻapea o tino maliu o loʻo pala ona o le motusia pea o le eletise.

Ua pa'ū le tuputupu aʻe

O le fa'aletonu o le eletise o lo'o fa'alavelaveina ai pisinisi laiti ma lamatia ai le tuputupu a'e o le tamaoaiga ma galuega i totonu o le atunu'u o lo'o i ai le maualuga o le leai o ni galuega i le 33%.

O le faʻatupulaia o le GDP a Aferika i Saute e ono sili atu ma le afa i lenei tausaga i le 1.2%, o loʻo vaʻaia e le International Monetary Fund, o loʻo taʻua ai le le lava o le eletise faʻatasi ai ma le vaivai o manaʻoga mai fafo ma "faʻalavelave faʻavae."

O pisinisi i Aferika i Saute e tatau ona faaaoga mo moli ma isi mea e maua ai le malamalama i taimi e pe soo ai le eletise.

tala fou(3)

Na taʻua e Ramaphosa i le Aso Tofi o le setete o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le a amata vave.

O lena mea e mafai ai e le malo ona "tuuina atu ni faiga faʻatino e lagolago ai pisinisi," ma le faʻaogaina o le eletise mo le taua tele, e pei o falemaʻi ma vai vai, o lana faʻaopoopo mai lea.
O Ramaphosa, o le na faamalosia e faalēaogāina se malaga i le World Economic Forum i Davos, Suiselani, ia Ianuari ona o le paʻu o le taʻavale, na ia fai mai foi o le a ia tofia se minisita o le eletise e iai le "vave atoatoa mo le vaaia o itu uma o le tali atu i le eletise. .”

E le gata i lea, na faʻaalia e le peresetene faiga e tetee atu ai i faiga piʻopiʻo i le Aso Tofi "e puipuia ai mai soʻo se faʻaaoga sese o tupe e manaʻomia e faʻatatau i lenei faʻalavelave," ma se vaega faʻapitoa a leoleo a Aferika i Saute e "taulimaina le salalau o faiga piʻopiʻo ma le gaoi i le tele o nofoaga eletise."

O le tele o le eletise a Aferika i Saute o loʻo tuʻuina atu e le Eskom e ala i le vaʻa o le koale eletise ua faʻaaogaina ma le tausia lelei mo le tele o tausaga.E la'ititi lava le malosiaga faaleoleo a le Eskom, lea e faigata ai ona ave i tua le iunite e faatino ai galuega taua o le tausiga.

O le aoga ua leiloa tupe mo le tele o tausaga ma, e ui lava i le maualuga o le siitaga o tau mo tagata faatau, o loʻo faʻalagolago pea i tupe a le malo e tumau ai le solvent.O le tele o tausaga o pulega le lelei ma faiga pi’opi’o ua talitonuina o mafuaaga autu ia ua le mafai ai e Eskom ona faaola moli.

O se komisi su'esu'e lautele na ta'ita'ia e le Faamasino o Raymond Zondo i faiga pi'opi'o ma faiga tau fa'asese i le vaega a le malo i Aferika i Saute na fa'ai'u ai e tatau i sui o le Komiti Fa'atonu muamua a le Eskom ona feagai ma moliaga tau solitulafono ona o le fa'aletonu o pulega ma le "aganu'u o faiga pi'opi'o."

- Rebecca Trenner na saofagā lipoti.


Taimi meli: Feb-21-2023